Ondernemers uit de voertuigendemontagebranche (Stiba), hebben de eerste ervaringen opgedaan met het Ondernemingsdossier. Ondernemers reageren positief. Vooral de digitale werkwijze spreekt veel bedrijven aan. ‘Eindelijk af van het zoeken in alle ordners naar de juiste documenten’, is een veelgehoorde reactie.
‘Het gemak van het digitale dossier waarmee snel inzicht in de regels, te nemen maatregelen en acties verkregen wordt, ervaren ondernemers als zeer prettig’, zegt Stefan Cabri van Stiba. ‘Ook het toewijzen van taken aan collega’s kan eenvoudig met het Ondernemingsdossier. Als vervolgens die taak uitgevoerd is, afgevinkt is door een medewerker en of het bewijs daarvoor in het dossier is gezet, dan is dat eenvoudig te zien. Ondernemers hebben hierdoor meer grip op de zaak en alle documenten met betrekking tot wet- en regelgeving digitaal op één plek.
Voor Stiba ondernemers is de regelhulp KZD ontwikkeld waarin de eisen voor demontage, arbowetgeving, materiaalrecycling en kwaliteit zijn vastgelegd. Als je de regelhulp doorloopt en de resultaten en bewijzen vastgelegd in het Ondernemingsdossier, dan weet je precies in hoeverre je aan de wet- en regelgeving voor onze branche voldoet.
Samen met de gemeente Rotterdam en de Milieudienst Rijnmond (DCMR) hebben we afspraken gemaakt voor een nieuwe manier van toezicht via het Ondernemingsdossier. Veel gebeurt vanaf nu digitaal waardoor onze ondernemers minder tijd kwijt zijn aan een toezichthouder op het bedrijf. Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) en gemeente Tilburg hebben inmiddels ook interesse getoond en gaan binnenkort ook via het Ondernemingsdossier met onze leden werken’, aldus Stefan Cabri.
(Bron: ondernemingsdossier.nl)