
Bart Ebben zet in op duurzaamheid in nieuwe marketingcampagne
Als modern demontagebedrijf draagt Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot de circulaire economie een warm hart toe. Wij zijn dan ook voorstander van de duurzame ontwikkelingen in de automotive branche, maar beseffen ons ook dat bijvoorbeeld de elektrische auto een lange(re) termijn oplossing is voor het verduurzamen van de branche.
Wij vinden dat het op korte termijn anders bekijken van en omgaan met bestaande auto’s en auto-onderdelen een veel krachtiger signaal is. Onderdelen demonteren en hergebruiken is de meest duurzame korte termijn oplossing om de vingerafdruk die de branche nalaat te verkleinen.
Onze nieuwe marketingcampagne richt zich dan ook op het groener rijden met gebruikte onderdelen. ‘Wij hopen dat meer en meer consumenten zich gaan beseffen dat een goed gebruikt onderdeel niet alleen voordeliger is dan een nieuw onderdeel, maar ook een veel duurzamere oplossing is’, aldus directeur Bart Ebben van het gelijknamige onderdelen- en demontagebedrijf. ‘Onze marketingcampagne is dan ook niet enkel en alleen ter promotie van ons bedrijf, maar ook een eerste aanzet tot het aanzwengelen van een discussie over de nieuwe versus gebruikte onderdelen.’
In Frankrijk is het garagebedrijf sinds enkele jaren verplicht om naast een offerte voor reparatie met nieuwe onderdelen ook een offerte met gebruikte onderdelen aan de klant voor te leggen. ‘Wij verbazen ons er eerlijk gezegd een beetje over waarom dat in Nederland nog geen navolging heeft gekregen’, zegt Ebben. ‘Als we echt serieus zijn in het behalen van de klimaatdoelstellingen is hier veel te winnen.’
De campagne ‘Rij groener met gebruikte onderdelen’ wordt de komende weken zowel online als offline, onder andere met een 108m2 grote advertentie langs de A73, uitgerold en valt samen met de ingebruikname van een nieuwe vloeistof aftapinstallatie in het demontagebedrijf. Met deze nieuwe installatie kan er efficiënter en duurzamer vloeistof uit demontageauto’s afgevoerd worden. Deze vloeistoffen worden opgeslagen en door Auto Recycling Nederland (ARN) verwerkt tot herbruikbare producten. Op deze manier gaat er bij het demonteren geen druppel verloren.
Bron: Persbericht Bart Ebben